Малки Стъпки за Голям Успех.

Искате ли да постигнете най-смелите си мечти? Искате ли да постигнете нещо повече? Може би искате да достигнете до милион? 

Аз например бих искал да бъда по-богат от Уорън Бюфет, но това е много малко вероятно да се случи.

Затова ще говоря тук за големите цели, които са разумни, макар и трудни.
Като например да станете изпълнителен директор на многомилионна компания. Да изградите супер тяло за 90 дни. Да сте страхотен баща / майка.

Всяка разумна цел, която имате може да се постигне, ако следвате само едно правило…

Ежедневен напредък

Ето и правилото:

Правете Малки Постоянни Постижения. Както се казва “Капка по капка вир става.”

Но нека го онагледим с няколко примера в различни аспекти:

Спестяване

Никой средностатистически човек не е успял да спести 1 000 000 за един ден. Ключът отново е да напредвате бавно, но стабилно. 1лв спестен на ден за 365дни са 365лв. Не е много на ден, но в края на годината ще имате една добра сума, която можете да инвестирате и тя да ви носи още повече пари.

Инвестиране в отношения

Може би искате да излезете на бизнес обяд и да размените полезен опит с колега и да го похвалите за постиженията му. Друг ден например искате да поговорите с шефа за проектите, които е предвидил и тяхното изпълнение, разбира се тук става въпрос за искрена загриженост. Тези неща не са някоя трудно постижима задача, нали? Но ден след ден те ще започнат да ви се отплащат, само трябва да сте постоянни.

Инвестиция в себе си

Правилото важи с пълна сила и в това отношение. Например няма как да влезете във форма бързо, ако за пръв път посещавате фитнеса. Трябва да го посещавате дълъг период от време и да правите редовни упражнения за да постигнете желания резултат. Затова ключа към вашия успеха например ще бъде да тренирате 5 пъти в седмицата, да се храните правилно и да си набавите достатъчно сън. Въпреки, че в началото не изглежда да правите голяма разлика в дадения ден от тренировката, когато го измерите във времето, ще видите огромната разлика.

Тези примери са достатъчни за да илюстрирам как малките постижения ни водят до целта и как те работят с пълна сила и изграждат по-добрата наша версия. Те не само ни правят по-добри и по-успешни, но и имат силата да възпитават полезни навици в нас. Това правило е много ценно и със сигурност ще ви отведе там накъдето сте се насочили. 

Вземете линк към публикацията и споделете знанието:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *