Основи на Он-лайн Търговията.

Всеки он-лайн бизнес се нуждае от стабилна основа за да е успешен и да носи печалби. Но за да се случи това, преди всичко трябва да знаете какви са неговите основните градивни елементи, които трябва да включите още в самото началото за да си гарантирате бъдещия успех. Затова в следващите редове ще разгледаме основните фактори и стратегии, за създаване на една наистина стабилна основа, върху която да изградите своя он-лайн бизнес. Готови ли сте да научите повече?
продължете да четете:

1. Най-важно е качеството.

Няма по-добра стратегия за Вашия бизнес от това да се съсредоточите върху намирането на качествен продукт или подобряването на вашия. Задължително той трябва да превъзхожда всичко друго на пазара. Ако успеете да намерите такъв или да постигнете високо качество за Вашия тогава, вие ще продавате повече, на по-високи цени, по-лесно и на по-ниска цена за придобиване на клиент, както и ще се радвате на повече повторни продажби и препоръки от клиенти, отколкото
при всяка една друга стратегия.

2. Маркетинг в социалните мрежи.

Социалните мрежи винаги са били и ще продължават да бъдат старт линията на всеки онлайн бизнес. Те са едно добро начало за да научи света за присъствието му. Но знаете ли кои са двете социални платформи, които трябва да използвате още в самото начало за да достигнете до повече потенциални клиенти? Ето ги и тях:

Facebook. Той все още работи на пълни обороти и става все по-умен, но има и една друга платформа, чрез която получавате невероятна ангажираност за Вашите публикации. Затова тя задължително трябва да е в аресенала на Вашия бизнес… коя е платформата ли? Instagram разбира се. Всъщност над 60% от потребителите на Instagram влизат ежедневно, а над 200 милиона потребители на Instagram посещават поне един бизнес профил ежедневно. Функции, като Instagram Live и Instagram TV правят Instagram чудесно място за ангажиране на Вашата аудитория. Използвайте ги.

3. Постоянно публикувайте качествено съдържание.

Постоянно публикувайки качествено съдържание, Вие изграждате лоялни последователи. Един добър пример за качествено съдържание е да споделяте ценни знания и умения, който са в интересите на Вашия бизнес и Вашите последователи и от които те могат да се възползват максимално бързо. Публикувайте и съдържание, което помага на хората да взаимодействат помежду си. Например, попитайте хората какви са техните интереси. И не на последно място – проявете творчество. Направете забавен Quiz. Измислете интересна игра с награди, споделяйте забавни и интересни снимки (MEMES) и всичко подобно което е подходящо за Вашият бизнес и би ангажирало Вашата публика.

4. Използвайте платените реклами в социалните мрежи.

Чули сте, че платените реклами могат да ви помогнат да спечелите 2 долара за всеки похарчен 1 за реклама …Но как?
Истината е, че направата на качествена реклама, която да конвертира купувачите в клиенти е сложен процес и ще става все по-сложен. Тоест няма как само с една снимка на продукт и “цена: 88.88лв” да искате да го продадете и да сте на печалба, а след това да обвинявате Facebook, че Ви е взел парите. Това което със сигурност можем да кажем от нашия опит е, че той не е спирал да работи, както за нас така и за нашите клиенти. Всъщност той все още е един от най-добрите начини да докарате тонове продажби за Вашият бизнес. Но има няколко основни неща, които трябва да направите за да имате успех с платените реклами през 2020 година:

  •  Фокусирайте се върху създаването на топли аудитории, чрез съдържанието за което говорихме
    по-горе ( споделяне на знания и умения, съдържание, което води до взаимодействия, забавни
    публикации и други подобни )
    .
  •  Изградете списък с имейли от купувачи, за да можете да го използвате за Facebook и Instagram. Този списък ще Ви позволява да създадете подобни аудитории от изградения вече имейл списък с помоща на изкуствен интелект заложен във Facebook. Използвайте и събраните имейли за да изпращате Вашите рекламни послания към купувачите (но само ако имате разрешението им.) директно в тяхната поща! Мислите си, че това отдавна не работи. Грешите.

  •  Рекламното Ви послание е най-важния елемент за да се свържете с аудиторията, която го чете. Напишете го така, все едно общувате с купувачите на живо. Връзката с Вашата аудитория може да е още по-ангажираща, ако я познавате добре. Например да знаете от къде са, какво работят, какво ги радва, какво ги измъчва, какво ги кара да стоят будни до 3 през ноща. Разберете всички подробности, а след това опишете как Вашият продукт може да реши проблемите им и да подобри живота им.

  •  Видеото е толкова важно за социалните мрежи през 2020 година, колкото никога не е било. По-точно кратките видеоклипове от 30 до 60 секунди, но най-важни са първите 15 секунди от тях в които трябва да грабнете вниманието на купувачите, така че направете видео реклами с вашите продукти и задействайте Instagram и Facebook Story във Ваша полза.

И така, вече сте една идея по-близо до това да започнете да градите Вашата здрава он-лайн основа за Вашият бизнес, която да надграждате с още по-добри продукти, аудитории, съдържание, рекламни послания и видеа. Това са същите онези основни неща, които винаги са работили добре, както за мен, така и за всички наши клиенти и със сигурност ще продължават да работят и да Ви носят печалби през цялата 2020 година. Затова хващайте се за работа и направете всички тези неща, преди да са ги направили Вашите конкуренти.

Искате ли да направим дълбоко гмуркане във Вашия бизнес и реклами безплатно за да сте сигурни, че сте на прав път? Поискайте консултация. Кликнете върху линка по-долу. 

 

За повече информация, следвайте MillionairesMaker във Facebook.

Вземете линк към публикацията и споделете знанието:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *