Умения за Милиони.

След формулата за 1 000 000 за която писах по-рано, ще рагледаме малко по-подробно какви действия трябва да предприемете за да достигнете вашия милион.

1. Бъдете проактивни

Преди да започнем с подробностите, нека поговорим за едно нещо, което повечето не правят и им струва милиони: и това е, че те не управляват собствената си кариера.

Повечето си казват ” каквото дойде, това е“, но така пречат на кариерното си развитие.

Те продължават да се надяват на най-доброто и „ако свършат добра работа“, ще получат някой лев. Но те не предприемат никакви стъпки, за да подобрят кариерата си. Те си знаят тяхното имат „каквото дойде, това е“.

Но монетата има и друга страна, там са хората, които активно управляват кариерата си. Те целенасочено работят върху нея и разработват планове за растеж и те стават по-добри в своите професии. Те получават по-добри бонуси и по-големи  заплати. И така те правят милиони повече през цялата си кариера.

Действията които водят до милиони.

Ето и какви действия трябва да предприемете, за да постигнете максималното от кариерата си:

1. Прави повече.

Ако искате да изпъкнете, трябва да прекалявате. Трябва да давате повече от това което правите, трябвате да сложите още един процент над 100-те процента,
защото тези, които прекаляват, са същите тези, които получават повишения, и по-високи заплати.

2. Бъдете по-харесвани.

Много случай доказват, че ако си с приятен на вид човек и имаш приятен характер ти ще си по-високо оценен въпреки резултатите ти. Това е така, защото хората са по-склонни да помагат на тези, които харесват, , които харесват. Затова бъдете приятни дори това да ви струва малко повече усилия.

3. Създавайте контакти.

Както се казва „Важно е да познаваш правилните хора“. Това е основна част върху която да се средоточите. Трябва да изградите мрежа от контакти, които могат да ви помогнат за вашите проекти и да ви насочат към правилните стъпки, както и във  всякакви друга ситуации, свързани с вашето развитие.

Но за да иамте добра мрежа от контакти, трябва да  дадете нещо и от себе си за да бъдете полезни и за другата страна. Затова потърсете начини, по които да помогнете на хората от мрежата ви с контакти.
Също така е много важно да можете и да знаете как да изграждате такава мрежа , Един добър начин е като посещавате местни събития свързани с вашата работа, ходене на конференции и други подобни, за да сте сигурни, че вашата мрежа е изградена от силни контакти.

4. Бъдете привлекателни.

Занаете ли какво казва науката за привлекателните хора? „Те биват наемани по-често, получават повишения по-бързо и получават по-големи заплати от по-малко привлекателните. Привлекателните хора печелят средно между 4 и 10%.

Но това не означва да прибегнете до пластични операции, просто може да се обличаме хубаво и да се поддържаме. всички можем да предприемем. Може също да сте по-приятни, като развием добри социални умения, защото те обикновено се приписват на привлекателни хора.

5. Не спирайте да учите.

Увеличете уменията си, преследвайте сертификати, ходете на семинари, обучения и други подобни за да увеличите знанията и способностите си да вършите по-добра работа. Работодателите ще оценят тези придобити екстри

6. Следи посоката

За да постигнете успех, ще ви е необходимо определено умение, а именно да знаете на къде духа вятъра във вашата компания. Тези, които се справят добре в това, напредват. Онези, които остават назад, не го могат и не го разбират, защото работата която вършат е лоша.

7. Бъди първи в пазара на труда

Много вероятно е в един момент от живота ви да се наложи да си намерите нова работа. Но можете ли да го направите? Имате ли умения да намерите нови възможности за работа и да получите интервю? А способността да се продадете и да получите оферта за работа? А да се договорите за прилична заплата? Знам че зададох твърде много въпроси и се надявам отговорите да са положителни, но ако не са, променете това веднага.

Вземете линк към публикацията и споделете знанието:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *